Esterse Kwis

 

 

Klik hier voor de luisterfragmenten uit het kwisboek.

 

 

Op 6 en 13 oktober zal de Esterse Kwis voor de tweede keer plaatsvinden. Na de succesvolle editie in 2016 hopen we ook deze keer op twee leuke avonden waar het hele dorp aan meedoet.

Er hebben zich inmiddels 27 teams aangemeld ! Het is belangrijk dat deze teams een kwislocatie in Esteren zoeken. Het is handig als deze locatie een goede internetverbinding kent want je zult de hulplijnen nodig hebben. De organisatie onthult hierbij alvast dat er 10 categorieën zijn waaronder de vragen verdeeld zijn. Natuurlijk zullen er ook weer veel vragen over Esteren gaan !

Het reglement kun je hier lezen. 

De finale-avond waarop ook nog opdrachten te vervullen zijn en waarop de uitslag bekend zal worden gemaakt, zal een week later op 13 oktober plaatsvinden in ‘t Dorpshuus. Deze begint om 19:30 uur. Niet alleen de deelnemers van de kwis maar ook overige belangstellenden zijn daarbij van harte welkom.

Ook op Facebook zijn we actief. We zullen via Facebook ook informatie over de kwis verstrekken. Volg dus onze Facebookpagina “Esterse Kwis” door ons te “liken”.

 

EERSTE  TWEE  DOE-OPDRACHTEN

Via een mail aan de teamcaptains en op Facebook zijn de eerste 2 doe-opdrachten gepubliceerd. Dit zijn de 2 opdrachten die in het kwisboek staan:

VRAAG 10:    Letterspeurtocht

Op diverse plaatsen in de bebouwde kom van Escharen zijn letters verschenen, hiermee kan een zin gevormd worden. De oplossing graag voor 30-9-2018 per mail versturen aan estersekwis@gmail.com o.v.v. je teamnaam. 

VRAAG 30:    Escharen Promotie Team

Wij vragen jullie team een ansichtkaart te maken waarop je Escharen als toeristische trekpleister promoot en waar je met het gehele team op staat. De inzendingen worden beoordeeld op basis van originaliteit, creativiteit en aantrekkelijkheid. Deze foto dient voor 1 oktober verzonden te worden naar estersekwis@gmail.com o.v.v. je team naam. Ter info, de foto wordt op social media geplaatst.

Hier vindt u de reeds ingezonden ansichtkaarten op alfabetische volgorde. Klik op de teamnaam om ze te bekijken:

Anoniem

Appeltje eitje

De Duystersche Denkers

De Kwissers

De Overlopers

De Patergasten

De Veldmuizen

Esterse straat hyena's 

EQV Sternocleidomastoideur

Fc Knelbal

Hoene Zonne

Ik kwis het net nog

Jongens in beweging

Kwis het niet

Kwis het wel

Kwiskefet

Positivo's

PUIK

Stamtisch

Stg. Phytopthera

The Rockbirds

The Sixties

Un berg Grave

Un puntje Escharen

Van Alles Wa

Whiskeypedia

Yes we can