Glooiende velden, kronkelende beken en kruidenrijke akkerranden. Op zondag 23 juni is dat en meer te zien tijdens een landschapswandeling op de Zandvoort. Een natuurgebied in Langenboom tussen de Reekse Bergen en de Langenboomse bossen.  
Het startpunt van de wandeling is om 10.00 uur aan de Zandvoortsestraat Langenboom, 200 meter voorbij de kruising met de Schrijfakkerweg Escharen. Na 2 uur zijn we daar weer terug.
Tijdens de wandeling met natuurgidsen hoort u over de geschiedenis van dit landschap, over breuken in de aardkorst en over de Maas, die er hun rol speelden. Een oud schilderachtig cultuurlandschap, doorsneden door twee beken, de Hooge Raam en de Halsche Beek.
Het gebied kent een geschiedenis die ver terug gaat in de tijd. In de Bronstijd (vanaf 2000 voor Chr.) was hier al een nederzetting. Later uitgegroeid tot de buurtschap Hall(e), met boerderijen, akkers, bos en een kapel.
Het buurtschap is verdwenen, en enkele oude verbouwde boerenhoeven staan er nog. De namen verwijzen nog naar vroegere tijden.
De wandelroute, waarin ook veel aandacht voor dieren en planten, is niet geschikt voor rolstoel en kinderwagen. Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage is gewenst. Aanmelden is niet nodig.
U wordt van harte uitgenodigd mee te lopen in dit schilderachtige landschap. Voor meer informatie kijk dan op IVN-Escharen, Grave.