Het was een drukte van belang in Escharen. 'Esters Heem' organiseerde een dag vol nostalgie. Een opgepimpte film uit 1967: een uur lang vroegere koppen en omgeving kijken: prachtige zaalcommentaren. Foto's en bidprentjes kijken na afloop én een dorpswandeling langs 50 zeer-de-moeite-waard plekken in de dorpskern. Meer dan 300 mensen zijn er binnen geweest, waarvan 275 de film gezien hebben! Esters Heem is blij en trots dat zoveel mensen deze gelegenheid te baat namen om het vroegere én huidige Escharen te zien. Veel warm commentaar, prachtig.

 
Onder de titel 'Historische wandeling door Escharen' waren de 50 bezichtigingsplekken gebundeld in een kleurige bundel  die voor € 5,- te koop was.  De 200 bundels vlogen als warme broodjes over de toonbank en zijn nagenoeg uitverkocht.
 
Toekomst
Esters Heem wil tweejaarlijks een evenement organiseren. In 2020 zal dat hoogstwaarschijnlijk gebeuren rond het verschijnen van een boek over het oude gemeentehuis, van de hand van Michel Bongers. Hij is, met echtgenote, de huidige bewoner én restaurateur van het prachtige pand aan de St. Machutusweg in Escharen.
 
Dank
Esters Heem bedankt in de eerste plaats alle belangstellenden!
Daarnaast haar leden én de leden van de werkgroep 'Nostalgisch Esteren' en anderen, waaronder Graeft Voort, voor alle inspanningen om de 28e oktober tot een succes te maken.
Zij die het mee beleefden zullen in de toekomst zeggen: “wette nog toen in Esteren?”.