(muziekvereniging Escharen, Patrick Cruysen)
Freaky and Fairy Tales;
Inmiddels is het een traditie geworden dat muziekvereniging Eendracht tweejaarlijks een theaterconcert organiseert. Top of the Pops en Let’s go to the movies waren de eerste shows, uitgevoerd in ’t Dorpshuus in Escharen. Daar groeiden we uit ons jasje en de latere edities Back to the Future en TOP2000 werden daarom uitgevoerd in het Wapen van Reek. Met deze concerten presenteren we de hele vereniging. De dansgroepen van Carina Danst en de muziekvereniging, het orkest en de zanggroep op één groot podium. We hebben hier tot op heden veel positieve reacties op mogen ontvangen van het publiek. Waarvoor uiteraard onze dank!
Hoog tijd voor de volgende editie: Freaky and Fairy Tales. Dit keer hebben we de handen in één geslagen met Catharinahof, waarmee we meteen ook in onze eigen gemeente Grave blijven. Met de mogelijkheden bij Catharinahof kunnen we echter ook weer een stap verder gaan. Grillig, bizar en sprookjesachtig is het thema. Van klassiek tot pop, van rock tot sprookje, een show voor jong en oud! Daar waar zaterdag en zondag de zaal een prachtig theater is, is het op vrijdagavond een muzikaal en spannend restaurant waar Dinnershow Freaky and Fairy Tails uitgevoerd zal worden.
Chef kok van Catharinahof, Wil van der Linden, fameus van bijvoorbeeld de heerlijke kerstdiners in het restaurant van Catharinahof, heeft zich uitgeleefd en een exclusief 5-gangen diner samengesteld. Van verleidelijke amuses, tot een heerlijke chevice, sprookjesachtige diamanthaas en fantasiecake. Het zal onze gasten aan niets ontbreken en uiteraard volledig in stijl. Muzikaal wordt men meegenomen in de wondere wereld van de Efteling, de tovenaar van Oz, rock-klassiekers als Innuendo van Queen, repertoire van Michael Bublé of bijvoorbeeld Ego van Willy William. Mooi hoe alle facetten in een geweldige samenwerking bij elkaar kunnen komen!
Ook tijdens de theatershows zullen we alles uit de kast halen om het publiek te vermaken. Muziek voor jong en oud aangekleed met prachtige zang uitgevoerd door Wido Fleuren en Suzanne Coppens en dans door onze dansgroepen van Carina Danst. In totaal zullen ruim 120 mensen op het podium staan. Deelnemers van 3 tot 80 jaar! In een relatief kleine gemeenschap een mooie prestatie en het bewijs hoe deze vormen van cultuur ons verbinden! Bij de organisatie en voorbereiding van een dergelijke show komt veel kijken. Het publiek ziet een gestroomlijnde uitvoering. Achter de schermen is er volop hectiek, de voorbereiding bestaat uit uren en uren repeteren, techniek als geluid, licht en projectie bouwen allerlei apparatuur op en rondom de bühne en dan is de uitvoering natuurlijk spannend, maar bovenal erg leuk.
Wij zien enorm uit naar Freaky en Fairy Tales en hopen u uiteraard te mogen begroeten tijdens één van onze shows. Eerdere edities waren uitverkocht dus wees er snel bij! De entree in de voorverkoop bedraagt € 12,-- voor de theatershows op zaterdag 14 april, aanvang 20:00 uur en zondag 15 april, aanvang 14:00 uur. Aan de kassa € 14,--.
Kaarten voor de dinnershow op vrijdagavond 13 april zijn inclusief een heerlijk 5-gangen diner en kosten € 53,--. Aanvang 18.45 uur. Uiteraard is het mogelijk rekening te houden met individuele wensen voor het menu, allergieën enz. Kaarten voor de dinnershow zijn om die reden alleen in de voorverkoop verkrijgbaar.
Houd verder onze Facebook pagina en overige publicaties in de gaten. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Nijmeegs Jopie Escharen, Catharinahof Grave en leden van muziekvereniging Eendracht Escharen.