Estria kan terugkijken op een buitengewoon geslaagd jubileumweekend.
Op donderdag werd er afgetrapt met het traditonele familie/vriendentoernooi. Met maar liefst 21 elftallen werd deelgenomen aan dit gezelligheidstoernooi. De sportiviteitsprijs ging naar de Gebr. Derks.
‘s Avonds was het tot in de late uurtjes nog gezellig met muziek van SLAMM en een bezoek van zanger Bas
Op vrijdag werd in de namiddag een voetbalwedstrijd gespeeld tussen een elftal van de huidige selectiespelers en een elftal met oud-selectiespelers. Het werd een leuk weerzien van oud-teamgenoten. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.
Na deze wedstrijd volgde een druk bezochte receptie. Vele mensen hadden de moeite genomen om de vereniging te komen feliciteren met haar 100-jarig bestaan.
Tijdens deze receptie werden de 4 ereleden gehuldigd en kondigde de voorzitter aan dat het bestuur bij de eerstvolgende Algemene Ledenvergadering bestuurslid Jan Paters zal voordragen om tot erelid van de vereniging te benoemen. Jan treedt hiermee in de voetsporen van zijn vader Koos die ook erelid is.
Na de receptie werd er een feestje gebouwd met topmuziek van The Originals.
Op zaterdag begon de dag al vroeg met diverse jeugdteams die hun competitie nog moesten afronden. Zo werd de JO13-3M kampioen en kwam de JO9-1 met de regiobeker aanzetten !
‘s Avonds zat de tent vol en maakte diverse bands en artiesten hun opwachting. De eerste band was Session, gevolgd door de DJ van Qmusic met een uurtje “Foute muziek”. Dries Roelvink luisterde het feest op met een optreden en het slotakkoord was voor Dansado & de Feestneger. Met zo’n 450 feestgangers was het een topavond.
Op zondag begon de dag vroeg met het Open 5x5 jeugd-toernooi. In tropische temperaturen speelden 24 teams in 5 leeftijdscategorieën een toernooi. .Het jubileumweekend werd afgesloten met de eerste na-competitiewedstrijd van Estria 1 tegen Meterik 1. Deze werd gewonnen met 1-0 waarmee het jubileumfeest de afsluiting kreeg die het verdiende.
HIerbij de link naar de jubileumfilm 100 jaar Estria  Deze bijna een uur durende documentairefilm neemt u mee in de 100 jaar geschiedenis van onze vereniging..
Het was een bijzonder geslaagd jubileumweekend waar alle leden en overige bezoekers met plezier op terug kunnen kijken en dat mogelijk gemaakt is door de vele vrijwilligers die de club rijk is.